Panorama route

Langs de R532 volg je de Blyde River Canyon en kom je de mooiste uitzichten tegen.

Panorama route

Langs de R532 ligt de Blyde River Canyon, ook wel bekend als de Panoramaroute. Een route van ruim 180 kilometer met ontzettend veel prachtige plekken vlak langs de weg. Deze route mag je niet missen.

Pluspunt: de Panoramaroute begint vlakbij het Krugerpark. Je kunt de route dus perfect combineren met een Kruger safari.

We beginnen de route in Hazyview. Daar vandaan pakken we de weg naar Graskop, een erg leuk dorpje waar je goed terecht kunt voor een lekker pannenkoek bij Harrie's. Ten zuiden van Graskop vind je de MacMac Falls, maar wij rijden liever naar het noorden en stoppen eerst bij The Pinnacle: een bizarre rots in een grote kloof. Genieten!

Een paar kilometer verder vind je God's Window. Een mooier uitzicht zul je niet snel zien: je kijkt kilometers ver over het prachtige landschap. Dan rijden we een stukje terug naar de Lisbon Falls: een prachtige waterval. Als je zin hebt, kun je een flink stuk naar beneden klimmen tot aan de rivier.

Over Panorama route

Beste reistijd
De Panoramaroute is op zijn mooist tussen februari en maart. De regen is dan voorbij, het landschap is mooi groen en de watervallen goed gevuld.

Planning
Je kunt in een dag behoorlijk wat highlights langs de panoramaroute bekijken. Maar je kunt je er ook makkelijk 2 dagen vermaken.

Verder naar het noorden kom je langs Bourke's Luck's Potholes, en de Three Rondavels. Ook hier weer fantastisch uitzicht.

Het mooie van al deze uitzichtpunten is dat ze vlak langs de weg liggen. Best luxe dus, en dat maakt de route ook erg goed te doen met kinderen.

De beste tips voor Zuid-Afrika in je mailbox?

We sturen je eens per 2 weken handige tips en goeie deals. Afmelden kan altijd, en we delen je gegevens met niemand.