Golden Gate Highlands

Golden Gate Highlands

Hoewel er zebra's, springbokken, elanden en veel vogels in Golden Gate Highlands voorkomen, is het landschap eigenlijk de grootste attractie. De bizarre paddenstoel-achtige rotsen verschieten steeds van kleur: van bruin, geel naar rood.

Er loopt eigenlijk maar een weg door het park, deR712 van Clarens naar Harrismith. Verdwalen zal je dus niet. Ook zijn er een paar mooie 'loops'.

Ook vind je aasgieren in het park: er is zelfs een bird watching spot bij het Vulture Restaurant (geen echt restaurant, maar een plek waar de aasgieren hun voedsel vinden).

Over Golden Gate Highlands

Reisduur:
Je kunt het park in een uurtje doorrijden - en daarna weer terug, maar je kunt ook een paar uur gaan hiken.

Prijs
Entree kost ZAR 192, zo'n 12 euro per persoon.

Hiken in Golden Gate

Voor hikers is het park ook een geweldige plek: pak de Rhebok Hiking Trail, dan ben je ruim 2 dagen aan het lopen door het mooie landschap. Korter kan ook: er liggen prachtige hiken in het park van 1 uur tot 5 uur.

Overnachten bij Golden Gate

Het Golden Gate Hotel is een luxe hotel midden in het park. Iets meer basic (en eigenlijk veel leuker) is het Glen Reenen Rest Camp, waar je kunt kamperen of in een echte Rondavel kunt slapen.

Ook vind je in het park het Basotho Cultural Village, waar je kunt ervaren hoe de lokale bevolking rond 1800 leefde. Ook daar kun je overnachten.

In de buurt: Clarens

Golden Gate ligt op 15 minuten rijden van Clarens, en dat is ook een prima plek om te overnachten. Clarens is een superleuk kunstenaarsdorpje met veel Art Galleries, restaurants, pubs en zelfs een bierbrouwerij. Er hangt een relaxte sfeer in het dorp, en in de omgeving is ook veel te doen. Naast Golden Gate bezoeken kun je er mountainbiken, quad rijden, kano-en en abseilen. Zeker in het weekend is Clarens erg populair onder mensen uit Johannesburg die een weekendje weg gaan.

De beste tips voor Zuid-Afrika in je mailbox?

We sturen je eens per 2 weken handige tips en goeie deals. Afmelden kan altijd, en we delen je gegevens met niemand.